Capcalera_altres1
Comença la campanya del «Cicle d’Eines pels Municipis»
06.02.2020

Des del projecte "Custòdia pel Desenvolupament" tenim com a objectiu implantar eines i estratègies de custòdia del territori, per la dinamització local, la conservació d’espais i la gestió d’ens
Amb aquest objectiu i la voluntat d’apostar per pel medi natural i el nostre paisatge – perquè aquests són font de valors culturals, estètics, educatius com també de recursos econòmics- hem organitzat aquest cicle de tres jornades. Oferirem eines, casos suggerents i procediments legals que no pretenen ser receptes però sí un mar d’idees per estimular la replicabilitat i la creativitat al nostre territori.

Breu resum de cada jornada:

  • 3/3/2020 Fam Trip – viatge de familiarització per conèixer experiències.
    Sortida amb bus per anar a visitar claus d’èxit i oportunitats de la custòdia del territori pel món local a dos municipis que utilitzen fórmules diverses.
  • 31/3/2020 Com garantir finançament estable per la conservació de la natura del teu municipi? Iniciativa de destinar un 0,5% de l’IBI  a iniciatives de conservació del patrimoni natural. Casos reals d’Ajuntaments. IV Jornada de custòdia del territori.
    Un dels problemes que sovint tenen els municipis és que no es poden tirar avant projectes o accions concretes per falta de finançament. Us presentarem una iniciativa que pretén facilitar que aquest tema no freni la conservació de la natura als nostres municipis. Participaran 3 ajuntaments de la quinzena que ja ho estan duent a terme a Catalunya.
  • 5/5/2020 Iniciatives de salut i natura des de l’administració local.
    El binomi salut i natura està a l’ordre del dia aquest segle XXI. Hi ha molta població que viu a entorns urbans que necessita agafar aire a l’entorn rural. Com aprofitar aquests moviments? Més important encara, els que vivim a l’entorn rural, sabem beneficiar-nos del nostre entorn? La jornada presentarà tant a nivell teòric com pràctic, els beneficis d'aquest binomi i projectes suggerents.

Més informació
Inscripcions

FONT: Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià 

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar