Capcalera_altres1
El Departament d'Agricultura convoca els ajuts a la cooperació entre grups d'acció local Leader de Catalunya per a l'anualitat 2013
28.06.2013

El Departament d’Agricultura,  Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts a la cooperació entre grups d’acció local de Catalunya en el marc de l’eix 4 Leader, mesura 421, del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013 corresponents a l’any 2013, i n’ha aprovat les bases reguladores, com va publicar ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies naturals.
 
L’objectiu  principal d’aquests ajuts és fomentar els projectes de cooperació entre territoris Leader de Catalunya que tinguin estratègies de desenvolupament i temàtiques comunes, creant projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes en diferents territoris i creïn sinèrgies amb els projectes productius de cada zona.
 
Els beneficiaris d’aquesta convocatòria són els 13 grups d’acció local que van ser seleccionats pel DAAM per a l’aplicació de la metodologia Leader a Catalunya, mitjançant les seves estratègies de desenvolupament territorial aplicades en l’àmbit local.
 
El projectes de cooperació s’han de regir pels principis d’innovació i efecte demostratiu, han de contribuir al desenvolupament sostenible del medi rural, han d’implicar la posada en comú d’idees, coneixements i recursos humans i materials, a l’entorn de l’assoliment d’un objectiu d’interès compartit, i han de fomentar el desenvolupament de projectes transversals per tal de reforçar les estratègies dels grups Leader i donar un valor afegit al Leader de Catalunya.
 
Les temàtiques dels projectes poden ser molt diverses  com l’emprenedoria, els joves rurals, les energies renovables, la valorització dels productes agroalimentaris o la responsabilitat social empresarial, entre d’altres.
 
Actualment, els 13 grups Leader de Catalunya estan participant en una vintena de projectes de cooperació, en què destaquen, principalment, els de “Gestió sostenible rural”, que aplica la responsabilitat social a les empreses beneficiàries del Leader, “Incubadores i vivers d’empreses rurals”, “Gustum”, que valoritza i promociona els productes agroalimentaris locals, i “Energia i Forest”, que valoritza els productes del bosc i la seva aplicació com a fonts d’energies renovables.
 
Els ajuts que preveu l’Ordre, per un total de 253.650 euros, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i van a càrrec d’una partida pressupostària del Departament per a l’any 2013, dotada amb un import màxim de 126.825 euros, la qual cosa suposa el 50% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 126.825 euros, van a càrrec del fons FEADER (50%).


FONT: DAAM 

etiquetes: cooperació GAL
Comentaris
Tornar Enrere
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar