Capcalera_altres1
El Departament d'Agricultura crea el Grup de treball de joves en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya
20.06.2017
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha celebrat avui, a Barcelona, la reunió de constitució d’un Grup de Treball de Joves, que s’emmarca dins del Comitè de Seguiment del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, amb l’objectiu d’examinar i debatre en profunditat determinats aspectes de l’estratègia i execució del PDR en aquesta matèria.
 
El PDR.cat2020 té com a primer repte estratègic establir polítiques especifiques per als joves del món rural, que fomentin el seu arrelament i desenvolupament econòmic i social. Atesa la importància i transversalitat que té aquest repte, es considera necessari crear un grup de treball per tal de fer-ne un seguiment acurat.

Així, amb la creació d’aquest Grup de treball, el Departament d’Agricultura també vol reforçar la resposta als mandats del Parlament de Catalunya en matèria de joves.
 
Les funcions d’aquest nou grup de treball se centren a analitzar la implementació  de les actuacions, des de la perspectiva dels joves, en tres àmbits: les mesures dirigides al sector agrari, les adreçades al món rural, especialment pel que fa referència al Leader, i les del PDR que no s’encabeixen en els àmbits anteriors. A més, altres objectius són estudiar i valorar les necessitats formatives i d’assessorament pel que fa als joves emprenedors del sector agrari i del món rural en general; proposar millores en la implementació de les mesures i operacions per tal de millorar la integració de la perspectiva dels joves en les mesures del PDR; i proposar accions de difusió.
 
A banda de representants del DARP, aquest Grup de Treball de Joves també està integrat pels membres del Comitè de Seguiment que ho han sol·licitat i que són: el nou Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya (CETAFC), l’Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) –xarxa que aplega els 11 Grups d’Acció Local (GAL) de Catalunya-, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, les organitzacions agràries UP i JARC, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), i l’Agència Catalana de Joventut.
 
FONT: DARP  
etiquetes: ARCA joves ODISSEU PDR DARP
Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar