Capcalera_altres1
El grup Leader Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central participa, a Salamanca, en la I Conferència estatal sobre Desenvolupament Rural i Discapacitat
25.10.2013

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central participarà, el proper dilluns, 28 d’octubre a Salamanca, en la I Conferencia estatal sobre Desenvolupament Rural i Discapacitat, organitzada per ‘Red Circulos’, xarxa d’entitats socials de discapacitat per a la cooperació i innovació, que agrupa 19 entitats de Castella-Lleó i la Rioja, amb la col·laboració del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).

Aquesta jornada ha estat impulsada en el marc del projecte Pilot "Cap a un model de suport a cada persona amb discapacitat en el medi rural”, on la 'Red Círculos' pretén convertir-se en un referent, tant pel que fa a bones pràctiques i models a implementar en un futur per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies en el medi rural, com per la creació de noves oportunitats per a l'ocupació i l'activitat econòmica en els pobles rurals.

La Granja escola l’Auró es un projecte pioner a Catalunya, inspirat per l’ús de l’horticultura terapèutica en els jardins urbans de Londres, que s’ha especialitzat en colònies per a escoles d’educació especial i permet treballar les diferents patologies i limitacions físiques i cognitives, tant de nens en l’entorn escolar de colònies, com d’adults en tallers especialitzats, jornades terapèutiques, o sortides familiars educatives.

La proposta de l’Auró es basa a potenciar l’autonomia de l’usuari a tots nivells en el contacte directe amb la natura. Les instal·lacions permeten accedir a tots els espais autònomament, i gaudir del medi natural totalment adaptat, amb rutes pel bosc habilitades; viure en primera persona l’entorn, les diferents especies autòctones, i descobrir racons naturals dissenyats per a l’estimulació dels cinc sentits a través dels olors, els colors, les diferents textures, els fruits naturals i els sons de l’entorn. També els animals de la granja de l’Auró porten l’usuari a gaudir d’una relació directa amb ells, basant-se en els puntals de la zooteràpia i els beneficis terapèutics que aporten a tots els nivells: emocional, relacional, social, cognitiu i personal.


FONT :DAAM

Comentaris
Tornar Enrere
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar