Capcalera_altres1
El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació publica tota la informació relativa al Pla Estratègic d'Espanya per a la PAC post 2020
14.11.2019

El MAPA ha fet pública una web en la qual recull tot el relatiu al Pla Estratègic d'Espanya per a la PAC post 2020.
En aquest web, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació recull tota la informació relativa al Pla Estratègic d'Espanya que s'està elaborant per a la futura PAC, en coordinació amb el MITECO, les comunitats autònomes, les organitzacions agràries i les mediambientalistes, en un procés en el qual també hi pot participar el conjunt de la societat aportant les seves idees i suggeriments.

El Pla Estratègic respon a les necessitats de futur de l'agricultura a Espanya i per això es vol que pugui implementar-se des del moment en què es posi en marxa la PAC post-2020. Amb aquesta intenció s'ha elaborat un cronograma de treball amb fites i objectius temporals establerts que permetran presentar el Pla Estratègic a la Comissió Europea a inicis de l'any 2021.

El procés de planificació s'està realitzant a partir de les propostes legislatives per al futur de la PAC de la Comissió Europea, en què es preveu una major ambició mediambiental i acció pel clima i una aposta decidida pel relleu generacional. El Ministeri treballa en la preparació de el Pla Estratègic de manera coordinada amb la Direcció General d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea que supervisa la feina dels Estats membres.

La proposta de reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) de la Comissió Europea, de juny de 2018, conserva els elements essencials de la PAC actual i, al mateix temps, introdueix un canvi profund en la manera en què s'han de dissenyar els seus instruments, ja que passa de ser una política basada en la descripció dels requisits que han de complir els beneficiaris finals de les ajudes a una política orientada a la consecució de resultats concrets, vinculats a tres objectius generals:

  • El foment d'un sector agrícola intel·ligent, resistent i diversificat que garanteixi la seguretat alimentària;
  • La intensificació de la cura de l'entorn i l'acció pel clima, contribuint a assolir els objectius climàtics i mediambientals de la UE;
  • L'enfortiment del teixit socioeconòmic de les zones rurals.

Aquests objectius generals es desglossen al seu torn en nou objectius específics, basats en els tres pilars de la sostenibilitat i complementats amb un objectiu transversal comú de modernitzar el sector agrari a través del coneixement, la innovació i la digitalització en les zones rurals.

FONT: REDR

etiquetes: PAC Leader PDR MAPA CE
Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar