Capcalera_altres1
Els espais test agraris com a eina de suport a l’emprenedoria rural
10.12.2018

El relleu generacional al camp és un dels reptes estratègics als que s’enfronta el món rural en els propers anys. La manca de joves que emprenen en el sector agrari fa necessària la cerca de maneres innovadores d’incorporar persones noves a les tasques agrícoles, ramaderes i forestals.
En aquest marc, els espais test són un dispositiu d’acompanyament i suport a l’emprenedoria agrària que a França dona bons resultats i que tot just a Catalunya es comença a treballar per la seva implantació. La incorporació progressiva al sector agrari per part de persones sense vincles previs es considera un element clau per donar suport a empreses viables econòmica, social i ambientalment.
En aquesta jornada es vol reflexionar entorn a aquest mecanisme de suport i les possibilitats d’implantació a Catalunya. La novetat en la seva definició i implementació implica que calgui un procés de debat i reflexió sobre com desenvolupar un model adaptat a la realitat catalana, sobretot pel què fa el marc legal i jurídic.

El projecte de creació d’espais test agraris es comença a concretar arrel de l’aprovació el passat mes de maig del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) BCN Smart Rural, cofinançat amb fons FEDER, i la creació a finals de juny d’un Grup Operatiu a escala estatal i finançat amb fons FEADER, format per sis entitats de Catalunya i Extremadura.
La jornada del proper dijous 13 de desembre doncs, també vol fer arribar el treball efectuat durant aquests mesos a totes les entitats i persones interessades en la temàtica i alhora, difondre el concepte d’espai test agrari per tal promoure la creació d’aquests mecanismes de suport a la nova pagesia.

Programa

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar