Capcalera_altres1
GUSTUM, productes de la terra
07.09.2017

"GUSTUM" és una iniciativa que pretén posar en valor el producte agroalimentari local més enllà de la seva qualitat organolèptica, i vincular-lo al paisatge, l’economia, la cultura i les tradicions del territori. Un projecte que vol servir per:

  • Donar a conèixer i valoritzar els productes locals dins i fora del territori,
  • Vincular el sector agroalimentari amb el turisme, la gastronomia i el petit comerç,
  • Identificar els productors, elaboradors i productes del territori,
  • Afavorir l’associacionisme en el sector, i
  • Facilitar eines als productors per promocionar i comercialitzar el seu producte.

Del projecte destaquen les accions pedagògiques per donar a conèixer el producte local i els seus beneficis entre els escolars del territori; així com les accions de promoció com la campanya “Aquí, vins catalans”, per tal d’augmentar la presència de vins catalans amb Denominació d'Origen a les cartes dels restaurants de Catalunya i, alhora, reconèixer i promocionar aquells establiments que, en les seves cartes, disposen d’un alt percentatge d'aquests vins. 

Gràcies a "GUSTUM", també s'han impulsat un seguit d'experiències al territori com la "Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida", amb l'objectiu de promocionar la cervesa artesana produïda a la província de Lleida i generar visites als obradors participants; i l'organització de la ruta enogastronòmica "TrosFood VallCorb", per difondre els productes de la Vall del Corb.

Trobaràs tota la informació del projecte a:
www.gustum.org
Fitxa resum "GUSTUM"

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Facebook Twitter