Capcalera_altres1
Inauguració de les obres de rehabilitació del Castell de Castellar d'Aguilar de Segarra
07.09.2012

El municipi d’Aguilar de Segarra, en la comarca del Bages té una població de 252 hab.; l’Ajuntament ha fet un esforç els darrers anys per consolidar l’estructura del castell de Castellar per evitar el seu enfonsament; el castell es troba situat en un turó i forma un conjunt monumental amb l’església parroquial de Sant Miquel de Castellar, la rectoria i el molí.

El castell de Castellar és de tipus gòtic construït sobre una base de roca amb amples parets. Amb el programa Leader la inversió ha consistit en l’adequació d’una part de l’espai del castell per tal d’habilitar-lo com a centre d’interpretació i local d’usos polivalents del municipi. S’ha actuat en la consolidació de l’estructura i condicionament dels espais de l’entrada al castell, del pati interior i de la sala noble amb la instal·lació d’elements interpretatius i un audiovisual hologràfic sobre la història del castell, l’evolució del municipi i l’exposició d'històries de la història del Castell de Castellar.

Les obres han consistit en l’excavació dels espais i neteja de runes, consolidació de l’estructura, neteja i rejuntat de pedra i realització de les instal·lacions de llum i so. A més de les obres s’ha equipat de mobiliari i dels elements expositius i d’imatge i so.

La inversió realitzada per l'ajuntament ha estat de 345.000,00 € i ha obtingut una subvenció Leader de 249.900,00 €.


Per a més informació: www.castelldecastellar.cat

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar