Capcalera_altres1
La directora general de Desenvolupament Rural inaugura el Centre d'interpretació de l'art religiós anoienc 'Art Ecclesia'
20.10.2015
La directora general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Esther Peña, va inaugurar ahir diumenge, a Veciana, el Centre d’interpretació de l’art religiós anoienc Art Ecclesia, ubicat a l’església de Santa Maria de Segur, i que està promogut per l’Ajuntament de Veciana, amb la col·laboració del DARP, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Bisbat de Vic.
 
L’Ajuntament de Veciana, a la vista del seu ric patrimoni cultural i natural, ja fa anys que va fer una ferma aposta per la promoció turística del seu municipi i de la comarca de l’Anoia; i en aquesta línia ha recuperat patrimoni tant important com l’església romànica de Sant Pere del Vim (s.XI), que conserva unes pintures murals molt interessants, l’església de Santa Maria de Veciana (s.XII), o el castell de Segur, que està sent restaurat enguany. Amb la recuperació de l’església de Santa Maria de Segur es vol organitzar rutes turístiques i visites guiades per a promocionar i impulsar el sector turístic del municipi i de la comarca.
És per això que el nou centre d’interpretació del patrimoni religiós anoienc, ubicat a l’església de Santa Maria de Segur, serà un recurs que completarà perfectament l’oferta existent en matèria de turisme.
 
El projecte ha estat subvencionat pel DARP, a proposta del grup d’acció local Leader Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, amb un import de 99.982 €, en el marc de la mesura de conservació i millora del patrimoni rural del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013, en una clara aposta del Departament per la recuperació del patrimoni local com un element de dinamització turística i econòmica del petits municipis rurals.
 
FONT: DARP 

Comentaris
Tornar Enrere
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar