Capcalera_altres1
La responsable del PDR a Catalunya de la Comissió Europea visita l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura
14.06.2013

La representant del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) a Catalunya de la Direcció General d’Agricultura de la Comissió Europea, Carmen Calderon, ha visitat avui diferents iniciatives que han rebut un ajut Leader en l’àmbit territorial del Ripollès, Ges i Bisaura.

Miquel Rovira, president de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, ha estat l’amfitrió de la visita juntament amb representants del Departament d’Agricultura, com Laura Dalmau, subdirectora de Desenvolupament Rural i Josep Maria Martí, cap del Servei de Programació i Dinamització Rural.

La visita s’ha emmarcat en el seguiment anual que es fa del PDR a Catalunya amb l’objectiu de poder visualitzar sobre el territori els resultats dels ajuts. La primera iniciativa que s’ha visitat ha estat el Centre de Desenvolupament Forestal La Solana, de Montesquiu, un projecte públic creat des del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura gràcies, entre d’altres, a un ajut Leader.

Tot seguit, la comitiva s’ha desplaçat a Campdevànol per visitar l’empresa Carns de Confiança, SL, amb la marca comercial PIRINAT (www.pirinat.cat), beneficiària d’ajuts Leader per a la construcció i instal·lació d’una sala d’especejament. Els responsables de l’empresa han explicat a Carmen Calderón l’expansió de l’empresa, que amb dos anys i mig ha passat de dos a deu treballadors, i la manera de treballar i comercialitzar la carn ecològica de criança pròpia.

Tot seguit, la representant de la Comissió Europea ha pogut visitar l’explotació de vaques de llet Cal Tomàs de Bruguera, receptora d’un ajut associat al Contracte Global d’Explotació (CGE) i, finalment, ha pogut conèixer un tercer beneficiari d’ajuts Leader per ampliació, millora i diversificació de serveis, l’Hotel Els Caçadors de Ribes de Freser, on ha tancat la visita amb un dinar.

Font: Associació per a la gestió del programa LEADER Ripollès Ges Bisaura

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar