Capcalera_altres1
La Sostenibilitat Empresarial es promou al Solsonès
15.11.2010

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central juntament amb el Consell Comarcal del Solsonès van apropar el concepte de RSE a l’àmbit rural. El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central juntament amb el Consell Comarcal del Solsonès van realitzar el passat divendres 28 de maig una jornada per apropar el concepte de Responsabilitat Social Empresarial a representants d’organitzacions públiques i privades del Solsonès.

La jornada va ser inaugurada per l’ il.lustríssim president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, acompanyat del president del Consorci per al Desenvolupament de Catalunya Central, Xavier Casoliva. El programa va començar amb la presentació del projecte de Gestió Sostenible Rural (CGS), per part de la tècnica de RSE del Consorci, Laia Espasa Bosch. Aquest projecte de cooperació interterritorial és una aposta compartida per 18 territoris de Catalunya, Balears i Aragó que impulsa una gestió empresarial a les entitats públiques i privades del món rural, a través del desenvolupament d’una metodologia comú d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en les empreses beneficiàries dels ajuts Leader. Seguidament es va comptar amb les explicacions de l’expert Josep Maria Canyelles, promotor de l’empresa Collaboratio i Responsabilitat Global. Segons Canyelles el concepte de RSE s’ha d’entendre com “un model d’empresa, que forma part de l’estratègia de l’organització”. Per finalitzar la jornada, es va gaudir amb la taula d’experiències.

Primerament amb l’empresa Ninkasi, especialitzada en la fabricació de cervesa i malta que va compartir amb els assistents la seva experiència en la implantació de la RSE. Un procés que ha anat aportant valors afegits a l’organització, contribuint a valoritzar i preservar el seu entorn immediat. I llavors es va concloure amb material audiovisual dissenyat pel Grup d’Acció Local de la Garrotxa. La implantació d’aquesta nova cultura empresarial en l’àmbit rural pretén millorar la gestió i la competitivitat de les empreses del territori rural, tendint a territoris socialment responsables, mitjançant polítiques de gestió econòmica, social i ambiental respectuoses amb les persones i l’entorn.

Laia Espasa Bosch

Consorci per al Desenvolupament de Catalunya Central

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar