Capcalera_altres1
Leader. Un enfocament innovador de la política de desenvolupament rural
13.12.2012

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha editat el Dossier Tècnic número 59 titulat "Leader. Un enfocament innovador de la política de desenvolupament rural". En aquest document se'ns dona a conèixer l’aplicació del Leader a Catalunya des dels seus inicis i els principals impactes assolits, les diferents estratègies que apliquen en l’actualitat el Grups d’Acció Local i els projectes més innovadors finançats.
La presentació del dossier la realitza Jordi Sala Casarramona, director General de Desenvolupament Rural, i tanca la publicació una entrevista amb Miquel Rovira i Comas, president del Grup Leader ‘Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura'.

Què és el Leader?
El concepte Leader és una metodologia de treball, tant en la fase de programació com en la d’implementació, de la política de desenvolupament rural europea que s’ha aplicat durant les dues darreres dècades, a través de la qual es persegueix el desenvolupament integral de les zones rurals amb la participació i el consens de tots els seus actors locals. 
Leader va néixer l’any 1991 com una iniciativa comunitària pilot que agrupava projectes i idees, parts interessades i recursos per fer arribar oportunitats de desenvolupament a les zones rurals i complementar així els principals programes de desenvolupament rural. En concret, mitjançant el Leader s’incita els agents locals a posar en marxa estratègies originals, amb un enfocament anomenat bottom-up, és a dir, una metodologia ascendent, on les decisions es prenen des de cada territori, amb els recursos que les administracions posen a la seva disposició.
És a partir de l’any 2007, i dins l’actual període de programació 2007-2013, on Leader s’integra en la política general de desenvolupament rural de la Unió Europea dins dels programes nacionals i regionals finançats per Europa, conjuntament amb altres eixos de desenvolupament rural.

Descarrega't el Dossier

 FONT: Ruralcat

etiquetes: ARCA GAL DAAM Leader
Comentaris
Tornar Enrere
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar