Capcalera_altres1
ODISSEU, una iniciativa de referència a nivell europeu
18.09.2018

Aquest dimecres, 19 de setembre, el projecte de cooperació Leader ODISSEU participa al taller "Green Jobs for all. Is it time to promote socio-economic development of protected areas to retain our young people? How to do it and what would be the limits?". Impulsat en el marc del Congrés anual de la Federació EUROPARC, que tindrà lloc al Parc Nacional Cairngorms, aquest taller vol ser un espai d'intercanvi d’experiències europees que tenen com a objectiu el desenvolupament rural a través de l’arrelament social i laboral de les persones joves.

En aquesta ocasió, la temàtica del congrés és el potencial de les zones d’especial interès natural per a retenir i atraure el talent i fixar la població rural, especialment el col·lectiu jove, i com aquest patrimoni natural contribueix a la dinamització econòmica de les àrees rurals d’Europa. L’organització ha confirmat l’assistència de més de 250 persones inscrites d’arreu dels països membres al congrés. El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, exposarà les actuacions dels grups Leader dins el projecte Territori i Talent - ODISSEU per a afavorir la retenció i el retorn de joves a les comarques rurals catalanes.
Per tal de difondre el projecte, es facilitarà a les persones assistents al taller la fitxa descriptiva del projecte ODISSEU en anglès i una carpeta que resumeix gràficament les accions i els principals resultats del projecte.

Com ja va succeir amb la presència del Consorci al 2n workshop europeu d’inclusió social “Fem més atractives les àrees rurals per la gent jove”, celebrat el passat mes de maig a Brussel·les, es tracta d’una bona oportunitat per difondre la tasca que desenvolupen els grups Leader de Catalunya.

Més informació

FONT: projecte ODISSEU

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar