Capcalera_altres1
Visita formativa a organitzacions sostenibles de les Garrigues i la Ribera d’Ebre
03.12.2012

En el marc del projecte de cooperació “Gestió Sostenible Rural: Cap a la Consolidació de Territoris Smart”, els grups d’acció local Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori i Consorci Leader Urgell- Pla d’Urgell, han organitzat conjuntament una visita formativa a entitats sostenibles.
Un total de vint-i-cinc assistents, promotors Leader i tècnics dels diferents territoris, han participat a la jornada que ha tingut lloc el dia 28 de novembre a les comarques de les Garrigues i la Ribera d’Ebre.

La primera visita s’ha fet a la finca que l’Associació Trenca té al municipi de Bovera (les Garrigues) on realitza un projecte de desenvolupament agroambiental sostenible. El projecte pretén portar a terme una activitat agrícola que sigui  econòmicament rendible, ambientalment sostenible i respectuosa amb el patrimoni cultural i paisatgístic del territori. Una de les accions és la producció d’oli ecològic amb marca pròpia.

La segona vista s’ha fet a la Reserva Natural de Sebes a Flix (Ribera d’Ebre). Es tracta d’un espai natural fluvial gestionat per l’entitat Grup de Natura Freixe, la qual hi desenvolupa diversos projectes amb l’objectiu de conservar i divulgar el patrimoni natural, cultural i paisatgístic. Un dels projectes endegats recentment és la producció d’oli ecològic amb marca pròpia. Aquest projecte, fet realitat gràcies als acords de custòdia del territori, neix amb l’objectiu de recuperar els usos agrícoles i ramaders tradicionals de la zona.
Les dues iniciatives són clars exemples de com és possible compatibilitzar activitat econòmica i conservació del medi natural donant un valor afegit al producte final.

Aqueta jornada ha estat finançada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.


FONT: Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar