Capcalera_altres1
Agroviver S.L.
Promotor Agroviver S.L.
Descripció

Agroviver S.L. és una empresa dedicada al compostatge i fabricació de terres vegetals i adobs orgànics. Els inicis en aquest sector van sorgir de la inquietud per fer un aprofitament dels fems del grup de granges familiars d'on, amb els anys, van aconseguir fabricar un producte d'elevada qualitat que ben aviat va ser valorat pels jardiners i gardens. 

Han realitzat diferents ponències en jornades de compostatge i fabricació de terres i ha col·laborat amb l'ITEC i en l'elaboració de les normes tecnològiques de jardineria i en diversos espais de televisió com el Telenotícies Comarques i alguns espais de medi ambient de la 2 de Televisió Espanyola.

Paral·lelament al sector de compostatge ha estat coordinadora durant 10 anys de l'Associació de Dones JARC i és fundadora de l'Associació de dones del Berguedà. Actualment és membre de la Junta de l'Associació d'empresaris del Berguedà i col·labora en el seu grup de treball de medi ambient i en un espai de Ràdio Berga. 

L'experiència en el camp del compostatge ha fet que durant els darrers anys, diversos ajuntaments, associacions de veïns i molts particulars hagin demanat assessorament per realitzar ells mateixos autocompostatge, compostatge casolà. Des d'Agroviver s'ha fet tant el subministrament de compostadors, xerrades formatives als ciutadans i escoles, assessorament posterior davant els dubtes que han sorgit durant el procés de compostatge i seguiment de l'evolució del procés d'autocompostatge essent el més representatiu el control/seguiment del compostatge comunitari de 9 municipis del Berguedà.

Origen

Empresa ubicada al municipi de Viver i Serrateix, a la comarca del Berguedà. Va néixer fa gairebé 20 anys amb la voluntat de fer un aprofitament dels subproductes de les granges i donar-los una sortida en el sector de la jardineria. Aquest aprofitament inicial i casolà va començar a rebre ben aviat comandes per part de jardiners de la comarca que buscaven un producte de qualitat per a la jardineria.

La clara aposta per la rigorositat en la feina ben feta junt amb la professionalitat, el treball en equip dels seus treballadors i amb la voluntat ferma de vetllar per la conservació del medi ambient, ha permès que en l'actualitat Agroviver disposi d'un gran nombre de clients tant de l'administració pública com particulars, satisfets amb la qualitat dels productes subministrats.

Productes

El llistat de productes que ofereixen als seus clients són:

 • Substrat ecològic amb l'etiqueta de la Unió Europea
 • Terres Vegetals per a plantes, arbres o cobertes vegetals
 • Terres adobada per a horts
 • Adobs orgànics (humus, fems compostats)
 • Enceballs per gespes, normal o extra
 • Escorça de pi decorativa
 • Grava volcànica decorativa
 • Substrats a "la carta" segons necessitats dels clients

Objectius

Fins ara tenien una línia d'ensacat semiautomàtica que els hi limita molt la producció i els fa poc productius. Amb la nova inversió han aconseguit:

 1. Augmentar la producció.
 2. Reduir costos de materials d'embalatge utilitzats.
 3. Millorar l'aspecte i qualitat final del sac i el palet i per tant s'obren a possibilitats de comercialització de grans superfícies.
 4. Tenir més diversitat de proveïdors 
Valor afegit

-Economia circular ambiental

 • Reducció de la quantitat de plàstic a utilitzar. 
 • Reducció el cost del de transport fins a les seves instal·lacions, ja que les comprarien a la comarca de Barcelona, en comptes del nord d'Espanya com fins ara.
 • Amb aquesta inversió estan a disposició d'exportar productes a altres empreses comercialitzadors, reduint així el cost unitari de producció.
Grups GAL
Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central
Anualitat 2016
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció ecològica
Valoració de les produccions locals / promoció, venda i difusió
Medi Ambient / biomassa
Medi Ambient / conservació de la biodiversitat
Societat rural i serveis a la població / serveis a la població
Economia social i Emprenedoria rural / Serveis a empreses
Aplica RSE Aplica la Responsabilitat Social Empresarial
Web

Tornar Enrere
Agroviver S.L.
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar