Capcalera_altres1
Bar-Restaurant Els Bufadors
Promotor Queralt Salvador
Descripció

El projecte empresarial Bar restaurant els Bufadors ha sigut la de creació d’un bar-restaurant, que compte també amb un espai dedicat al comerç al detall de productes locals, artesans i de proximitat, a més d’un espai d’informació i difusió dels recursos i activitats turístiques, culturals i esportives del territori (senderisme, rutes familiars, rutes BTT, etc...).  

Productes i serveis

Concretament el servei de bar-restaurant està pensat per oferir: begudes, esmorzars (brasa, embotit i carn, tapes artesanes,..), la carta del restaurant és d’elaboració pròpia, posant l’accent en els productes locals i de temporada. Es treballa la cuina tradicional catalana amb projecció de cuina moderna. 

En relació als productes locals i de proximitat: embotits i carns Collfred (Vidrà), Ratafia Bosch (Sant Quirze de Besora), Formatges Ciuret (Ciuret), Mel d’en Pere (Torelló), Nous (Montesquiu), Cervesa artesana Minera (Sant Joan de les Abadesses), infusions Pont (Sant Quirze de Besora), llibres d’autors del Bisaura que fan referència al territori, pa dels forns de Vidrà i Sant Boi de Lluçanès, iogurts i formatge de Mas Lladré (Les Llosses)... aquests només són una mostra dels productors i elaboradors del territori amb els quals Els Bufadors treballa directament.

En relació a l’espai dedicat a la difusió i promoció del territori, hi ha informació per exemple de: Serra dels Bufadors i els Bufadors de Beví, les Baumes dels Ferrers, Morro de Quer, Serra de Milany, Castell de Milany, Salt del Mir, Salt del Molí, Castell de Besora i Església de Santa Maria, Bellmunt, Castell de LLaés, Vidrà, Parc del Castell de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Ciuret, Vallfogona del Ripollès, Puigsacalm i Santa Magdalena,....

Valor afegit

Els Bufadors és un espai acollidor que transmet els valors de l’entorn on viu, pensat per a les persones que viuen al municipi i a l’entorn, per a les persones visitants, turistes de la zona, persones de pas, boletaires, etc... A banda d’això, fa poc han tancat el bar del poble i, per tant, els Bufadors ha assolit el rol de bar/casal, donat que havent dinat la gent gran del poble hi van a fer el cafè, jugar a cartes i petar la xerrada, de manera que s’ha modificat l’horari establert abans tancant al vespre enlloc de la tarda havent dinat.

A banda d’això, alguns dels valors promoguts pel restaurant són:

- Tornar a donar valor als productes locals.

- Innovar en les tècniques de cocció, de manera que els aliments no perdin els seus nutrients i restringint el contingut de greixos i olis, optant per una dieta més sana i equilibrada.

- Innovar en els serveis que s’ofereixen.

- Posar en relació el producte local i de temporada amb l’entorn i la seva difusió/promoció.

A nivell mediambiental, cal remarcar que el Restaurant pren unes mesures de gestió ambiental i energies renovables:

- Instal·lació d'estufa de llenya i pellet:

- Inversió en il·luminació de  LEDS

- Control del consum energètic a través de l’eina ENEGEST.

- Maquinària amb certificat d'eficiència energètica A, A+, A++

Grups GAL
Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura
Anualitat 2016
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / promoció, venda i difusió
Societat rural i serveis a la població / serveis a la població

Tornar Enrere
Bar-Restaurant Els Bufadors
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar