Capcalera_altres1
Casa Rural Cal Rossa a Taús
Promotor Cal Rossa Taús, S.L.
Descripció

La casa rural Cal Rossa és la construcció d'un establiment dedicat al turisme rural que va néixer amb la intenció de ser un projecte sostenible a tots els nivells: econòmic, energètic, mediambiental, personal, social... i basat en els valors de la sostenibilitat, l'ecologia, la reutilització, la valorització patrimonial.

El projecte de la construcció d’aquest establiment neix de la voluntat de les emprenedores i els emprenedors de recuperar i posar en valor el patrimoni cultural, etnològic i natural del poble de Taús amb l'objectiu de promoure el desenvolupament socioecioeconòmic d'aquesta zona, amb els criteris de màxima sostenibilitat ambiental.

Cal Rossa ha esdevingut la primera casa “passiva” del Pirineu i l’única dedicada al turisme rural, és a dir, una casa que genera més energia de la que consumeix.

A més mitjançant la seva pàgina web ofereixen el servei de botiga de queviures amb productes de proximitat i informacions d’activitats i itineraris a la natura que es poden realitzar a l’entorn de Taús.

Valor afegit

El valor afegit que aporta Cal Rossa és que gràcies a estar construïda amb fusta eficient s’estalvia un 90% del consum que presenta una construcció tradicional. I amb el sostre fotovoltaic de plaques solars genera més energia de la que es consumeix, per tant no genera residus energètics i és respectuosa amb el medi ambient.

Genera riquesa i llocs de treball a Taús i potencia els valors paisatgístics i de fauna del seu entorn natural. I amb la botiga de queviures promociona els productes de proximitat, afavorint l’economia local.

Grups GAL
Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya
Anualitat 2016
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció ecològica
Medi Ambient / energies renovables / eficiència energètica
Economia social i Emprenedoria rural / RSE (responsabilitat social empresarial)
Aplica RSE Aplica la Responsabilitat Social Empresarial

Tornar Enrere
Casa Rural Cal Rossa a Taús
Cal Rossa 1
Cal Rossa 2
Cal rossa 3
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar