Capcalera_altres1
Formatgeria Muuu Beee
Promotor Fundació MAP
Descripció

La Fundació MAP amb els seus serveis acompanya la persona al llarg de la seva vida: atenció a la infància i a l’adolescència, serveis diürns, residencials i laborals. En aquests últims, hi trobem el Centre Especial de Treball de la Fundació MAP, CETMAP, que té com a objectiu la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i risc d’exclusió social de la comarca del Ripollès. Per això es cerquen activitats productives vinculades al territori, com les que ja estan en funcionament en sectors com el turístic, l’industrial o el mediambiental.

En el marc del Pla Estratègic 2012-2016, l’entitat va decidir apostar pel sector agroalimentari, amb un bon potencial de creixement a la comarca, amb l’objectiu de produir artesanalment productes de proximitat donant noves oportunitats a persones amb especials dificultats.

Actualment, a MUUU BEEE hi treballen 6 persones, tres de les quals amb certificat de discapacitat. Les persones de la Fundació MAP són l’ànima de MUUU BEEE, per això són les protagonistes dels envasos a través de les seves empremtes dactilars i han desenvolupat una sèrie de creacions per acompanyar l’storytelling de la marca.

Al Ripollès hi ha set productors de formatges. MUUU BEEE recull el testimoni de la formatgeria artesanal familiar Herbacol de Queralbs, que elaborava des de l’any 2001, i en conserva els principals productes i l’elaboració artesanal amb matèria primera del Ripollès.

Objectius

Aquesta iniciativa es presenta com un projecte integral de desenvolupament econòmic del territori amb valors de responsabilitat social i mediambiental que promou:

- La inclusió social i laboral de persones amb discapacitat i risc d’exclusió social.

- La generació d’activitat econòmica diversificada que permeti l’autosostenibilitat.

- La creació i consolidació de nous llocs de treball a la comarca.

- La col·laboració amb ramaders i pagesos de la comarca i la continuïtat del sector.

- La divulgació i sensibilització social del projecte entre la població i la comunitat en general (visites escoles, grups...).

Productes i serveis

MUUU BEEE elabora amb llet de vaca que procedeix íntegrament de l’explotació Mas La Folcrà de Sant Joan de les Abadesses. La llet és d’una qualitat molt elevada i permet elaborar els formatges amb llet crua.

Els productes que ofereix la formatgeria són: formatges gourmet com el Flor de neu, el formatge tendre de drap, el Sotabosc i el Pilós. Tots productes ecològics, amb matèria primera de la comarca.

L’obrador, en funcionament des del juliol de 2016, s’ubica al C/Joan Miró número 1 de Ripoll i disposa de 385 m2. Compta amb un obrador de formatges, un obrador de llet i fermentats, una sala de recepció de la llet, dues cambres d’afinat, una cambra de refrigerats, una cambra de maduració, una cambra de fermentació de iogurts, una zona de preparació i expedició, un magatzem, una zona de visites i una zona de vestuaris. La seva construcció ha comptat amb un ajut del programa Leader 2016-2017 i de la Fundació Privada Josep Anton Cerqueda.

Els productes MUUU BEEE formen part de la marca de garantia Producte del Ripollès, de l’Associació Producte del Ripollès i del grup d’agroalimentari del Clúster Créixer a nivell català.

Amb el suport del programa Leader, en la convocatòria 2016, es va crear la Formatgeria Muuubeee Centre Especial de Treball de la Fundació MAP, el CETMAP. La inversió certificada va estar de 249.062,38 €, amb un ajut certificat de 70.559,37 € (un 28,33 %).

Valor afegit

El valor afegit més important a destacar és que la Fundació MAP és una entitat sense ànim de lucre constituïda el 1968 per un grup de pares i mares i de persones altruistes que van decidir buscar una alternativa d’atenció per a les persones amb discapacitat de la comarca del Ripollès i les seves famílies. És una entitat socialment compromesa que treballa per oferir suports perquè les persones amb discapacitat o en situacions de vulnerabilitat al Ripollès gaudeixin de les mateixes oportunitats per desenvolupar una vida plena, autònoma i inclusiva.

Per altra banda, a Catalunya només hi ha 28 formatgeries de vaca i al Ripollès 5 (comptant Muuu Beee). 

Grups GAL
Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura
Anualitat 2016
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció alimentària
Valoració de les produccions locals / producció ecològica
Valoració de les produccions locals / promoció, venda i difusió

Tornar Enrere
Formatgeria Muuu Beee
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar