Capcalera_altres1
Seda Líquida, SLU.
Promotor Seda Líquida, SL
Descripció

Seda Líquida es dedica a l’elaboració d’una beguda alcohòlica japonesa, obtinguda per la fermentació natural de l’arròs i que es coneix amb el nom de sake. Posteriorment el sake s’embotella en ampolles de 750 ml i es comercialitza sota les marques registrades per la societat.
El local situat a la plaça Major, del poble de Tuixén, de la comarca de l’Alt Urgell, es tracta d’un edifici en desús, que antigament havia estat ocupat per l’Ajuntament.
Per la fabricació de sake és imprescindible l’aigua (més de les 2/3 parts del sake embotellat són aigua) i a Tuixén és d’una qualitat extraordinària.
La utilització de la fermentació múltiple en paral·lel es diferencia de la producció de cerveses, vins i sidres.

Valor afegit

Dóna valor a un recurs natural del territori, l’aigua, i en destaca la seva alta qualitat. Per tant, el producte projecte la comarca i és exemple de la riquesa ambiental d’aquesta zona.

És un producte innovador, ja que actualment només s’elabora sake al Delta de l’Ebre, amb diferències en les matèries primeres respecte el producte de Tuixén. En conseqüència neix un producte força únic amb marca catalana. A Europa sembla que l’elaboració també només es realitza per una empresa a Noruega.

Es tracta d’una activitat industrial agroalimentària i beneficia al municipi d’alta muntanya i a la comarca per la generació de dinamisme econòmic i fixació de població.

La instal·lació estalvia energia perquè la refrigeració es fa mitjançant l’aeració natural o per l’intercanvi tèrmic amb l’aigua de la xarxa.

Grups GAL
Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya
Associació Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava
Anualitat 2016
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció alimentària
Valoració de les produccions locals / promoció, venda i difusió
Aplica RSE Aplica la Responsabilitat Social Empresarial
Web

Tornar Enrere
Seda Líquida, SLU.
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar